Rujukan Pembantu Pembangunan Masyarakat S19 (PSEE): Nota + Contoh Soalan

AMARAN: RUJUKAN AKAN DITUTUP 11.59 MALAM INI. MOHON TEMPAH SEBELUM TERLAMBAT

Bagaimana Rujukan Ini Bantu anda?

1. Jimat masa anda!

Menjimatkan masa anda! Kami bantu anda buat persediaan sebelum exam. Tak perlu pening kepala dan ‘teraba-raba’ cari rujukan yang mungkin LAPUK dan TAK TEPAT dengan sesi 2019 ini.

2. Tahu bagaimana soalan ditanya!

Bagaimana soalan ditanya! Kami bantu anda untuk buang gugup + ‘blur’ peperiksaan online nanti. Contoh-contoh soalan dibina untuk memberikan gambaran jelas kepada anda bagaimana soalan ditanya.

3. Huraian format terkini

Jelas format 2019! Jika anda menggunakan rujukan 2013 – 2017, anda akan mengalami kerugian besar. Format telah diubah! Kami bantu anda faham format terkini! Eh format JUN 2019 pun tak sama dengan OGOS 2019!

Apa yang ada dalam Rujukan ini?

 • Penerangan ringkas
  Anda akan dapat maklumat jelas mengenai jawatan ini. Amat berguna untuk sesi temuduga nanti. Jangan lulus exam, bila hadir temuduga ‘SESAT’ dan DIHENTAM penemuduga sebab tak faham jawatan!
 • Contoh Soalan
  Contoh soalan untuk semua seksyen bagi memudahkan anda faham skop penilaian. Untuk seksyen A kita sediakan 30 soalan dan seksyen B juga 30 soalan. Keseluruhannya 60 soalan beserta jawapan!
 • Jawapan & Huraian
  Setiap soalan disertakan dengan jawapan dan huraian jawapan. Jadi anda lebih faham bagaimana jawapan diberikan. Nota ringkas juga disediakan untuk anda ‘refresh’ semula ilmu Matematik anda 🙂

Pakej rujukan ini khusus untuk peperiksaan PEMBANGUNAN MASYARAKAT sesi peperiksaan 29 OGOS dan 6 SEPTEMBER 2019

Ianya bukan soalan bocor atau soalan ramalan. Ianya lebih daripada itu. Soalan bocor ke ramalan tu bukan tahap orang yang nak bekerja di sektor awam. Lebih-lebih lagi untuk jawatan PEMBANGUNAN MASYARAKAT ini. Tinggalkan mereka yang masih adsa mentaliti ini. Kita nak masuk zaman pekerjaan. Kalau minda tu masih ada di kepala anda, ertinya anda masih belum cukup layak untuk masuk ke zaman kerjaya kerajaan tahun ini.

Apa yang anda perlukan adalah nota dan contoh yang betul untuk melakukan persediaan. Kita nak bersaing dengan ribuan calon yang lain. Biar mereka semua tu cari soalan ramalan/bocor (ada ke?) Tapi anda fokus kepada persediaan untuk jawat jawatan PEMBANGUNAN MASYARAKAT ini.

Tim Infokerjaya susun nota dan rujukan yang akan bantu anda tahun ini. Rujukan ini telah berjaya bantu calon-calon sejak tahun 2009 hingga sesi exam latest awal JUN 2019 lalu. 

Ini kandungan rujukan utama

– 90++ muka surat
– Nota nota ringkas Matematik dan Bahasa Inggeris
– Contoh Soalan Seksyen A dan B (60 soalan)
– Huraian Format terkini

Contoh soalan tu siap dengan jawapan dan jalan kira sekali. Nota ringkas Matematik tu pula khas untuk ‘refresh’ ilmu math yang dah lama tinggal

Take note, rujukan kita bukan buku tapi dalam bentuk ebook. Hanya perlu download dan bacanya di phone/laptop atau desktop

Antara mereka yang BERJAYA sebelum ini


Cara Tempahan

Langkah Pertama:

WAJIB Klik link ini dahulu:

http://infotambahan.com/masyarakat/30/extra

Kemudian satu page order akan keluar, scroll ke bawah dan pilih pakej yang ‘berkenan’.

Tak faham pakej apa? Email, Wasap atau komen di sini.

Selepas pilih pakej, satu order form akan keluar. Isi email dan klik proceed checkout.

Satu lagi borang akan keluar, isi details anda. Pilih option pembayaran. Kita ada 3 option pembayaran:

 • Online banking via Billplz
 • Kredit/Debit via Senangpay
 • Bank in/cash deposit

Dah buat pembayaran? terus wasap saya bukti pembayaran, email dan nama digunakan untuk pembelian. Saya akan cepatkan proses pengesahan..

Jika ada masalah boleh komen tau email saya atau whatsapp saya di 01156397821

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.